​​„KLIMA“ – Smederevo, ovlašćeni distributer i serviser  japanske firme “Mayekawa EUROPE” za tržište bivše Jugoslavije, je firma koja posluje od 1993. godine.

Firma je specijalizovana za inženjering poslove u oblasti industrijskog hlađenja (projektovanje kompletnih rashladnih sistema, isporuka rashladne opreme, organizacija uvoza i izvoza, proizvodnja opreme rashladne tehnike, montaža opreme, izrada instalacija, puštanje u rad, obuka rukovaoca krajnjih korisnika, praćenje i servisiranje opreme u eksploataciji).

“MAYEKAWA” (MYCOM) je čuvena, svetski poznata, japanska firma za proizvodnju rashladnih kompresora, koja posluje još od 1924. godine. Predstavništvo za Evropu, Severnu Afriku i Malu Aziju je “Mayekawa EUROPE” sa sedištem u Belgiji, gde se jedinice agregatiraju.

Naši inženjeri i serviseri poseduju sertifikate o stručnoj osposobljenosti, stečenim u predstavništvu “Mycom”a za Evropu.

za kratko vreme preduzeće je zauzelo lidersku poziciju u toj oblasti. Uradilo je instalaciju opreme u više od 30 hladnjača, 10 pivara, 10 mesnih industrija i više od 15 velikih specijalizovanih industijskih preduzeća i to u Srbiji, zemljama u okruženju i Egiptu. Radi uglavnom po sistemu “ključ u ruke” uz vizuelizaciju, kontrolu, upravljanje i daljinsko praćenje rada ugrađene opreme, uz sopstveni softver “Klima”, što obezbeđuje viši stepen preventivnog održavanja i blagovremeno servisiranje opreme.

“KLIMA” je dobitnik :
  • Diplome “Zadružnog Saveza Srbije” i SO Bela Palanka, za kvalitet proizvoda 2000. god.
  • Zahvalnice “Poljoprivrednog dobra Zaječar” za doprinos u razvoju preduzeća 2007. god.
  • Godišnje nagrade “Regionalne Privredne Komore Požarevac” kao jedna od 10 najuspešnijih preduzeća u regiji 2008. god. 2009. god.
  • Godišnje nagrade “Regionalne Privredne Komore Požarevac” za 2014. godinu, Diploma za ostvarene rezultate privređivanja u 2014. god.
  • Zahvalnice „INOCOOP“ 2015 za učešće na XVI međunarodnom sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva – INOCOOP 2015.
  • Sertifikata „Excellent SME Serbia“ od strane bonitetne kuće „COFACE“ i Privredne komore Srbije kao uspešno i pouzdano preduzeće.

Naši serviseri su dostupni 24 sata, tako da je briga oko održavanja kompresora i opreme prepuštena nama.